Program


XXII Guitar Art Festival - “Recuerdos de Belgrado”

XXII Guitar Art Festival - “Recuerdos de Belgrado”

Svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado”  više

INFO ORGANIZATORA (17.05.2021.): Sve kupljene ulaznice za prvobitno najavljene datume koncerta „Recuerdos de Belgrado„ moraju da se zamene za nove ulaznice! Zamena ulaznica vršiće se od 18. do 26. maja na blagajniu Kolarčevoj Zadužbini! Za više informacija pošaljite email na -info@gaf.rs.

 


 

 

INFO ORGANIZATORA (08.03.2021): 

Novi termini za koncerte Guitar Art Festivala

Italijanska gitarska senzacija “40 Fingers” održaće koncert 2. juna u Kombank dvorani, a premijera koncerta “Recuerdos de Belgrado” za simfonijski orkestar i soliste na gitari održaće se 5. juna na sceni Kolarčeve zadužbine.

Oba koncerta biće održana u sklopu 22. izdanja Guitar Art Festivala. Novi termini i pomeranje koncerata izazvano je nepromenjenom epidemiološkom situacijom izazvanom pandemijom COVID – 19.

Kupljene ulaznice važiće i za nove termine. Takođe, publika će imati priliku da ukoliko nije u mogućnosti da poseti koncerte u novim terminima, zameni za bilo koji novi koncert na sledecem 22. Gitar Art festivalu koji ce se održati od 1. do 6. juna 2021. godine u Beogradu.

Za više informacija, molimo vas da pošaljete email na info@gaf.rs.

 


 

 

Svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado”

U okviru 21. Guitar Art festivala održaće se 14. Marta u Zadužbini Ilije M. Kolarca svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado”, koji je komponovao poznati nemački kompozitor Hoakin Klerč.

Nastupa Simfonijski orkestar i Hor RTS, diriguje Bojan Suđić, a solisti na gitari pored Klerča su virtuozi Marko Tamaljo iz Austije, Rafael Agira i David Martines iz Španije. Ulaznice po ceni od 1.200 dinara u prodaji su na blagajni Kolarčeve zadužbine i prodajnoj mreži Tickets.rs.

 

Kompozitor i gitarista Hoakin Klerč po rečima kritike spada u vodeće svetske ako ne i najbolje gitariste svoje generacije. Klerč je u svojoj kareijeri već posetio Beograd i održao koncert na Guitar Art festivalu. Inspirisan autentičnošću srpske prestonice, kao i posebnom enrgijom festivala koji okuplja najbolje gitariste iz celog sveta, komponovao je delo posvećeno Beogradu.

Dirigent Bojan Suđić zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTS tradicionalno je deo festivalske produkcije stvaranja savremene gitarske muzike. Ovo je treća premijera koncerta za gitaru i orkestar koji je pisan specijalno za beogradski Guitar Art Festival, a koju izvodi Simfonijski orkestar RTS na čelu sa Suđićem.

Guitar Art Festival održaće se od 10. do 15. marta pod sloganom “Rapsodija”. Tokom 6 festivalskih dana održaće se tri velika koncerta – Danijel Kasares, Ođila i 40 Fingers u Kombank dvorani, 9 koncerata klasične muzike u Atrijumu Narodnog muzeja i svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Izvor: Guitar Art Festival

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

Dragi bravo žurka

Kalemegdan - Košarkaški tereni, Beograd

Dragi bravo žurka

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati