Program


Predstava SUMNJIVO LICE

Predstava SUMNJIVO LICE

Preispitujemo zašto se mi večno smejemo Nušiću i zašto se ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo.

Trenutni događajiBranislav NUŠIČ

SUMNJIVO LICE

 

Koncept i režija: Vojkan ARSIĆ

 

Igraju: Zoran PAJIĆ, Jelena BOGAVAC, Mirjana JELIĆ, Đorđe ŽIVADINOVIĆ GRGUR, Marko PANAJOTOVIĆ, Uroš NOVOVIĆ, Janko CEKIĆ, Aleksandar JOVANOVIĆ, Predrag VASIĆ

 

Izvedbeni tekst i dramaturgija: Milena BOGAVAC

Autorska muzika: Irena POPOVIĆ DRAGOVIĆ

Scenski pokret: Andreja KULEŠEVIĆ

Dizajn scene i kostima: Ana ZARUBICA

Dizajn svetla: Arijan IGIĆ

Video: Ivan STOJILJKOVIĆ

Fotografija: Jelena JANKOVIĆ

Dizajn: Sanja DRAKULIĆ

Produkcija: REFLEKTOR TEATAR

 

Preispitujemo zašto se mi večno smejemo Nušiću i zašto se ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo.

 

Klasik srpske dramaturgije, ovde je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju… ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

Ova verzija Sumnjivog lica jeste predstava po komadu, ali i o komadu Branislava Nušića, koji se nalazi na spisku obavezne lektire za učenike i učenice svih osnovnih škola u našoj zemlji.

 

Kao jedan od najigranijih i najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgjie, Sumnjivo lice se u široj javnosti percipira kao laka, bezbrižna komedija. U ovoj postavci, postavlja se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije. Umesto lakoće i razbibrige, ova predstava tera vas da se zamislite: na koji način sistem prisvaja anti-sistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu?

Sumnjivo lice tretiramo kao politički komad, preispitujući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan, pa do danas.

 

IZVINI NUŠIĆU

 

 

www.reflektorteatar.rs

Preporuka


Teatar Vuk

Teatar Vuk, Beograd

Teatar Vuk

Dom Jevrema Grujića

Dom Jevrema Grujića, Beograd

Dom Jevrema Grujića

Ovo je komad koji govori o tome šta je u stanju čovek da…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati