Program


Predstava OTVORENA VEZA

Predstava OTVORENA VEZA

OTVORENA VEZA
Dario Fo i Franka Rame

OTVORENA VEZA
Dario Fo i Franka Rame

„Otvorena veza - skoro pa previše!” je jedan od najpoznatijih tekstova dua Fo-Rame sa više od 700 verzija u različitim zemljama, za 33 godine, kojim još jednom uspevaju da na maestralan način „zasmeju terajući na razmišljanje“. Reč je o iznenađujućoj, izuzetno zabavnoj i više nego aktuelnoj tragikomediji iz 1983. godine koja govori o nagonu za neverstvom kod parova. U središtu priče je žensko viđenje i figura žene.  Predstavu je režirao Đanluka Barbadori, pedagog, profesionalni glumac i reditelj sa velikim međunarodnim iskustvom. Kao reditelj, od 1994. godine do danas Barbadori je režirao preko 100 predstava sa profesionalnim glumcima, mladim glumcima, studentima glume, mladima i adolescentima, čak i u marginalnim i teškim situacijama, u brojnim zemljama. Kao predavač, započeo je svoj istraživački i obrazovni rad ’90-ih godina, kroz realizaciju dvojezičnih pozorišnih radionica, stažiranja i intenzivne pozorišne kurseve na italijanskom, portugalskom, španskom i engleskom jeziku, u različitim gradovima i na festivalima.

Igraju Maja Šuša i Aleksandar Jovanović.

Trajanje 75 min.

“Belgrade Theatre Lab” je projekat koji je nastao iz radionice za glumce u Beogradu, vođene od strane Đanluke Barbarodija u novembru 2015. godine. Većina učesnika želela je da i dalje radi na metodi koju Barbadori razvija (zasnovanoj na fizičkoj memoriji i fizičkim akcijama, koja je posledica njegovog šestogodišnjeg rada sa pozorištem CSRT iz Pontedere i “Radnim centrom Ježija Grotovskog i Tomasa Ričardsa” u kraćem periodu), tako da su odlučili da nastave sa procesom i treninzima u Beogradu, skoro svakog meseca. Trenutno, “Belgrade Theatre Lab” je stalno mesto proba, istraživanja/proučavanja i metodološkog razvoja za glumce.

Izvor: Reflektor teatar

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

ELEKTRIČNI ORGAZAM

Kombank Dvorana, Beograd

Koncertna proslava 40 godina Električnog orgazma pomerena je za 9. decembar 2021. Mesto…

SUMNJIVO LICE TEKST: Branislav Nušić

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati