Program


Fest Mono- "ČAJ SA KUBLAJ KANOM"
6

Fest Mono- "ČAJ SA KUBLAJ KANOM"

Fest Mono
POZORIŠTE LUTAKA "PINOKIO"
"Čaj sa Kublaj kanom" – Jugoslav Krajnov, Upalimo reflektore, Novi Sad

Fest Mono
POZORIŠTE LUTAKA "PINOKIO"
"Čaj sa Kublaj kanom" – Jugoslav Krajnov, Upalimo reflektore, Novi Sad

Produkcija „Upalimo reflektore“
Podrška Bitef teatar
Saša Radonjić
Čaj sa Kublaj – kanom
(monodrama sa dva lika)
Po motivima istoimene pripovetke Saše Radonjića

Igra:
Pisac i Piščev glas: Jugoslav Krajnov
Adaptacija teksta i dramaturg: Aleksandar Milosavljević
Kompozitor: Saša Radonjić
Dizajn svetla i video: Anja ____ i Boris Butorac
Dizajn zvuka:
Izvršni producent: Jugoslav Krajnov

Predstava traje 60 minuta
Premijera u Beogradu (Bitef teatar): 4. februar 2021.
Premijera u Novom Sadu (Pozorište mladih): 18. februar 2021.
Zahvaljujemo se Mihajlu Nestoroviću i Pozorištu mladih u Novom Sadu

Kada se čoveku, kao što je to bio slučaj sa mnom recimo, desi da mu pukne krvni sud u mozgu, potrebna mu je velika sreća da poživi sledećih nekoliko sati. (...)

Ambis koji razdvaja život i neživot dublji je od svetlosne godine, ali plići od kutije šibica... (...)

No, krenimo od kraja. Možda smo mi deca svojih snova. Ali i robovi svojih detinjstava...

Saša Radonjić, Čaj sa Kublaj – kanom

Kublaj-kan (mong. Hubilaй haan, prev. Veliki gospodin; 1215 — 1294.) poslednji Veliki kan mongolskog carstva (1260—1294), osnivač i prvi car (1279—1294) kineske dinastije Juan.

Saša Radonjić

Rođen u Travniku 1964, diplomirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U sebi spaja nekoliko identiteta kao pesnik, pripovedač i prozaista, scenarista, dramski

pisac, ali i kompozitor, muzičar, književni tumač, afirmator tradicionalnog knjižarstva.

Značajnija objavljena dela: Lica, naličja (pesme 1987), Tetoviranje anđela (pesme 1992), Priručnik za pauna (omnibus novela 1993), Traktat o šeširima (roman 1995), Tri ukradena romana (roman 1999), Severno od romana (priče 2002), Klub ljubitelja SMENE 8 (roman 2008), Pesme čudnih lica (pesme 2011), Švedski sto (proza 2014), Autobiografske i druge nestvarne priče (proza 2015), Večernji doručak (proza 2017), Rubikova kocka (roman 2019), Provihorilo (pesme 2020). Sačinio je Rečnik srpske putopisne proze (1995) i antologiju fantastičarske proze Sazvežđe Lem (2019). Autor je scenarija za televizijski igrani film Priručnik za pauna, drama Tri ukradena romana (Narodno pozorište Kikinda) i Klub ljubitelja SMENE 8 (Šabačko pozorište). Čaj za Kublaj – kana je njegova prva monodrama.

Osnivač je i frontmen muzičke grupe Solaris Blues Band sa kojom je snimio šest albuma i dvadesetak spotova, a kao kantautor je objavio tri albuma – Mesečarska adresa (2016), Mahovina i mikrofonija (2018) i Kantautorski dekameron (2020). Osnivač je i suvlasnik izdavačke kuće i knjižare SOLARIS iz Novog Sada.

Jugoslav Krajnov

Rođen u Novom Sadu 11. aprila 1973. Studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše i Ane Cvijanović Jajčanin, upisao je 1993, a diplomirao 24. decembra 1997.

Kao najbolji diplomirani student glume dobio je Nagradu „Predrag Peđa Tomanović“ 1998, da bi mu 2001. isto priznanje pripalo za najbolje ulogu Puškina u predstavi Evgenije Onjegin.

Dve sezone je bio angažovan u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, Zrenjanin, a stalni član Drame Srpskog narodnog pozorišta je od 1999. godine.

Ulogom Marka u predstavi Ostavite poruku ili Begunci po tekstu i u režiji Vide Ognjenović obeležio je 20 godina umetničkog rada novembra 2017.

Osim više od trideset uloga odigranih u SNP-u, igrao je u više od dvadeset predstva na scenama drugih teatara, a ostvario je niz uloga u filmovima i TV serijama.

Čaj sa Kublaj – kanom je prva njegova monodrama.

 

(Izvor: www.pinokio.rs; www.festmono-pan.org.rs; Facebook: @FestivalMonoPan)

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

LOVEFEST 2021

Park Jezero, Vrnjačka Banja

Vreme je da se vratimo nazad u život! Jubilarno 15. izdanje Lovefesta ovog…

Bertolt Breht Baal Reditelj: Diego De Brea

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati