Program


DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ

DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ

DNEVNIK DIANE BUDISAVLjEVIĆ
r. Dana Budisavljević
ul. Alma Prica, Mirjana Karanović, Igor Samobor
Hrvatska, Srbija, Slovenija, 89’, 2019.

Istinita priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakonnjene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

67. Filmski festival u Puli, 6 Zlatnih Arena
(Izvor: www.dksg.rs)

Preporuka


LEXINGTON

Štark Arena

LEXINGTON

LARA FABIAN

Štark Arena

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

Legendarni Jura Stublić sa svojim Filmom vraća se nakon nekoliko godina u Beograd…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati