Program


BAD MUSIC BOOGALOO #3 - Noć broj 1

BAD MUSIC BOOGALOO #3 - Noć broj 1

U petak 21. i subotu 22. juna održaće se treći po redu Bad Music Boogaloo. Ovaj put mesto održavanje biće Dom omladine.  više

BAD MUSIC BOOGALOO #3 – Noć broj 1

U petak 21. i subotu 22. juna održaće se treći po redu Bad Music Boogaloo. Ovaj put mesto održavanje biće Dom omladine. 

Obe večeri predstaviće se po dva benda - 21. juna Zerodent iz Australije i The Yawpers iz SAD, a 22. The Darts i James Chance & The Contortions iz SAD.

Zerodent su punk, post punk i new wave sastav iz Perta. Formirani su 2015. Prvi album izlazi im 2016. za Alien Snatch Records, a iste godine odlaze na američku turneju u okviru koje su svirali na Goner festivalu u Memfisu. Godinu posle objavljuju singl za američku Almost Ready Records, a prošle godine i drugi album, ponovo za Alien Snatch „Landscapes Of Merriment“.

Zerodent u sećanje vraćaju sve one sjajne pionire punk i new wave zvuka druge polovine 70-tih u Velikoj Britaniji. Pre svih mislimo na sastave poput Warsaw, Buzzcocks i Wire. Zarazne pesme 2 do 3 minuta, par akorda i pevljivi refreni jednostavan je recept za dobru pank pesmu. Zerodent to znaju i nisu bez razloga prvaci Australije u žanru!

Početkom juna dolaze na prvu evropsku turneju, a poslednji koncert održaće upravo prve večeri Bad Music Boogalooa.

https://www.facebook.com/zerodentperth/

http://www.aliensnatch.de/zerodent/zerodent_rev.htm

https://aliensnatch.bandcamp.com/album/zerodent-s-t

https://aliensnatch.bandcamp.com/album/zerodent-landscapes-of-merriment

https://rtrfm.com.au/artists/zerodent-2/

video:

https://www.youtube.com/watch?v=AOsfsiyRTms

 

Sa 20 i nešto Nate Cook i Jesse Parmet imali su akustični projekat u mestu Boulder, Colorado. Tokom čestih obilazaka denverskih barova u dve akustične gitare izvodili su materijal koji je mahom Cook napisao, a onda su 2011. doveli bubnjara i nazvali se The Yawpers (Pesma o meni, Volt Vitman), već iste godine snimili prvi singl, sledeće samizdat EP, a 2013. se sele u Denver i obilaze SAD beležeći preko 200 nastupa godišnje. Tada objavljuju i ploču sa obradama „Good Songs/Shitty Versions“ gde su svirali pesme Motorhead, Ween, The Coasters, Aerosmith i Elvisa.

Živi nastup na SXSW 2015. raspametio je čelnike čikaške Bloodshot Records i momentalno potpisuju ugovor sa njima da bi se na renomiranoj etiketi pojavili „American Man“ (2015.) i „Boy in a Well“ (2017.). Sredinom aprila ove godine Bloodshot izbacuje novi album „Human Question“.

Denverski trio čine 2 gitare, bubnjevi i 3 vokala. Gitare su najčešće akustične, a glavni vokal je Nate Cook čije glasovne mogućnosti i transformacije zapanjuju. U jednom momentu imate kristalni Roy Orbison tenor, u sledećem strastveno vrišti kao muška Janis Joplin ili dahće kao Lux Interior. The Yawpers sviraju roots rock i punk blues, ali preslušavajući njihov katalog naletećete i na soul, country, indie rock, heavy metal... Kritika je sklona da ih poredi sa The Replacements što je najočitije na upravo izašlom albumu.

The Yawpers stižu na evropsku turneju krajem maja, a u Srbiji debituju u petak, 21. juna @ Bad Music Boogaloo #3!

http://www.theyawpers.com/

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Yawpers

https://www.facebook.com/yawpersmusic/

https://theyawpers.bandcamp.com/

https://www.bloodshotrecords.com/artist/yawpers

video:

https://www.youtube.com/watch?v=K0obhA13l8A

 

Ulaznice u pretprodaji @ Tickets.rs

Noć prva – 800 din do 31. maja, od 1. juna 1000 i 21. juna 1200

 

 

Preporuka


DEEP PURPLE

Štark Arena

Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čuju hitove rok…

Eros Ramazzotti

Štark Arena

Eros Ramazzotti

Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja